Registra't amb el teu email si vols rebre notificacions de les noves entrades.

L’Àguila coabarrada, el llibre.

Posted on

Hola amics, com estau?

 

Fa pocs dies que s’ha publicat, per part de la Conselleria de Medi Ambient del Govern, un nou llibre. Pertany a la col·lecció “Galeria Balear d’Espècies” i és el n. 11 d’aquest conjunt de publicacions sobre la Biodiversitat a les illes.

 

Comparteix aquesta entrada

L’art de l’equilibri

L’equilibri en la fotografia es relaciona habitualment amb la composició. Com una bàscula invisible, l’equilibri intenta repartir l’interès o el pes visual entre les diferents parts de l’imatge.

L’equilibri és un concepte agradable, desitjat per l’ull de l’espectador, que ajuda a donar estabilitat a la imatge, però que, al final, és només un …

Comparteix aquesta entrada

Còpies de seguretat

Posted on

A aquests moments de reclusió a casa, crec que tots aprofitam per fer aquelles feines que, per una cosa o l’altra, sempre queden pendents.

I relacionades amb el nostre món fotogràfic, una que és tan important com poc excitant: la creació de les còpies de seguretat. Mai em cans d’insistir als alumnes de …

Comparteix aquesta entrada

El futur d’Alcúdia

Enguany he tornar a tenir l’oportunitat de fer les fotos pel calendari de l’Ajuntament d’Alcúdia.

 

Aquest any hem volgut tocar un tema més social, més humà i el calendari per l’any 2020 tracta sobre el futur d’Alcúdia, representat per les nines i nins del municipi.

Comparteix aquesta entrada

Ordesa, el paradís.

Hi ha llocs que són especials. A tots ens ha passat. Arribar a un lloc per primera vegada i quedar bocabadats davant l’impacte visual i sensorial que provoca. Això em va passar fa ben poc, quan vaig visitar un espai impressionant: Ordesa.

És aquest un parc nacional gran, majestuós, i que sembla que …

Comparteix aquesta entrada

Aixecar-se prest.

Quan, als anys 80 del segle passat, vaig començar a fer fotografia, el meu principal objectiu era intentar retratar aucells, especialment a s’Albufera, quan aquest lloc especial encara no era un espai protegit.

 

A aquell temps, era complicat aprendre fotografia. No hi havia ni una fracció de la informació fotogràfica …

Comparteix aquesta entrada

El “nou” diccionari de fotografia

 

L’estudi de la fotografia implica el coneixement de noves paraules que mos ajuden a descriure característiques, funcions i possibilitats de l’equipament i la tècnica fotogràfica. Aquestes noves paraules poden esser, a vegades, difícils d’aprendre i assimilar per la seva novetat i complexitat.

 

Tanta sort que els alumnes …

Comparteix aquesta entrada

Rio Tinto

En ocasions, la descoberta d’un indret pot tenir la capacitat de generar un impacte visual intens i especial. Això va esser el que em va passar quan vaig descobrir el Rio Tinto.

 

Aquest riu és especial per diversos motius. Pel fotògraf, ofereix la possibilitat d’innumerables detalls i racons on es …

Comparteix aquesta entrada

Irlanda, 2019

Fa cosa d’una setmana que tornàrem del viatge fotogràfic a Irlanda. El nostro destí principal era l’illa gran de Saltee, indret salvatge on hi crien milers d’aucells marins.

 

A l’illa, de propietat privada, hi accedíem des d’Irlanda, en una travesia en barca fins a uns 100 metres de la vorera, …

Comparteix aquesta entrada

Astúries 2019

Fa pocs dies tornarem del darrer dels nostres viatges fotogràfics. Aquesta vegada, un destí que ja s’ha convertit en un clàssic i que mai ens decepciona: Astúries.

 

Han estat 4 dies molt agradables, gràcies especialment components del grup. La veritat és que tenim molta sort, a pesar de la diversitat …

Comparteix aquesta entrada