Fotografiar la natura va ser la conseqüència lògica a la meva afició pels animals, que va tenir molt a veure amb els llibres i documentals de l’inoblidable Félix R. de la Fuente i més tard amb les meves primeres visites a s’Albufera de Mallorca. Era fàcil sentir-se fascinat per aquell espai dominat per l’aigua, i especialment en el meu cas, pels seus aucells. Aviat vaig desitjar poder disposar d’un record que em permetés disfrutar-ho de nou més enllà de la meva curta memòria. I vaig pensar que la millor manera de fer-ho seria utilitzant una càmera fotogràfica.

Ben aviat me’n vaig donar compte de lo complicat que era reflectir en un negatiu, en una diapositiva, aquelles visions i sensacions. Quin gran mèrit, ara ho veia, tenien aquelles fotografies, algunes d’elles encara en blanc i negre, que jo veia en els llibres sobre natura que rodaven per ca nostra. Amb el pas del temps, l’experiència i el consell de bons amics vaig anar millorant lentament la meva tècnica fotogràfica, completant el meu equip i augmentant els coneixements sobre el medi en què em movia. Va ser (ho és encara) un procés lent, amb qualque fracàs, (jo els anomèn mals dies…), i moltes jornades increïbles, amb experiències i vivències inoblidables.

Fa anys aquella afició es va convertir en professió, una transformació que implica canvis i que no resulta tan senzilla com pot semblar. La meva feina m’ha duit a publicar fotografies a calendaris, fulletons, postals, pòsters, catàlegs d’art, segells, pàgines web institucionals i comercials o a muntatges fotogràfics que viatgen a les principals fires europees de turisme. Altres imatges i reportatges fotogràfics han aparegut en revistes de difusió nacional, com National Geographic, Natura, BIOlògica, Nat, Visión Salvaje, Descobrir, Azul Marino o Grandes Espacios i la cadena britànica BBC ha utilitzat algunes de les meves fotografies com a publicitat per al seu reportatge Wild Majorca. He col·laborat també en llibres com “Mallorca, l’illa de les mil cares”, “Menorca” i “Serra de Tramuntana”, editats per Triangle Postals, “El voltor a Mallorca”, “El Ferreret, un illenc genuí”, “Fauna endèmica: evidència d’evolució”,” Arbres i boscos de les Illes Balears “i” 20 anys del PN de s’Albufera de Mallorca “publicats per la Conselleria de Medi Ambient,” Mallorca 365 “, de Akha Edicions,” Les Balears, illes de natura “publicat per Sa Nostra o” Cabrera, Els tresors de l’illa”.

Però estic especialment satisfet per haver tingut l’oportunitat de publicar diversos llibres en col·laboració amb bons amics. Tot va començar el 2.001 amb l’aparició de “Les aus de s’Albufera, la nostàlgia del fang” on les meves fotografies acompanyen les paraules de Miquel Rayó, excel·lent escriptor i gran amic. Aquesta col·laboració continuava amb “Natura Mallorca” i “GR221 Serra de Tramuntana”, aquí amb l’ajuda dels estimats germans Joan i Vicenç Sastre. Més tard apareix la “Guia de turisme Ornitològic de Mallorca”, en aquesta ocasió treballant al costat d’importants ornitòlegs de les illes com Josep Manchado i Maties Rebassa. Li seguiria el llibre “Alcúdia”, amb textos de Carme Suarez i finalment “Paisatges de les Illes Balears”, formant equip, de nou, amb Miquel Rayó. L’any 2018 ha estat especial per jo des del punt de vista editorial, amb dos interessants llibres publicats. Primer va esser Aus/Aves de Mallorca, compartint projecte de nou amb en Josep Manchado i en Maties Rebassa. I un segon llibre sobre la ciutat on visc, Alcúdia, on a més de la fotografia, he participat en el text i la coordinació, tot un repte. Podeu trobar més informació sobre aquestes publicacions a la secció Llibres.

Una part important del meu temps està dedicat a ensenyar fotografia. És per a mi molt gratificant compartir tècniques i coneixements amb altres persones que disfruten igual que jo de retratar el món que mos envolta. Així, durant els últims 17 anys he impartit nombrosos cursos i tallers de fotografia general i de natura per a diverses institucions i ajuntaments.

He tengut també la sort de poder viatjar a un dels llocs més llegendaris del nostre planeta terra i fer realitat el meu somni d’al·lot: visitar la sabana africana i entrar en contacte amb els seus increïbles habitants, a paradisos com Ngorongoro, Serengueti, Amboseli o Masai Mara.

També trobam temps per mostrar als més petits, a través d’audiovisuals, part del patrimoni natural de les nostres illes. Si feis feina a una escola o institut de Mallorca i voleu que vengui, només heu de contactar amb jo i, a canvi d’un berenar, estaré encantat de compartir una estona amb els vostres alumnes per mostrar-los i comentar-los unes imatges que, esper, els ajudin a conèixer i a respectar el nostre entorn.

Actualment treball en projectes personals i per a diverses institucions i empreses públiques i privades, dins d’un continu procés d’evolució i aprenentatge que esper sigui molt llarg.