11 de agost de 2017

Tosses 2016

Enguany he tingut l’ocasió de tornar a assistir a les tosses, aquest esdeveniment que a principis de estiu se repeteix a la pagesia mallorquina.

 

 

 

 

Després de l’experiència de l’any passat, enguany he insistit en el blanc i negre, especialment adequat per la fotografia de fets tradicionals i, de pas, evitar els colors cridaners de la roba utilitzada per la majoria de persones asistents.  És aquest un fet curiós, però fàcil d’entendre. És aquesta una jornada de feina, de feina dura i la gent, amb bon criteri, utilitza la roba que no dur habitualment, com les camisetes de propaganda que elaboren moltes empreses, casi sempre amb colors cridaners.

 

 

 

 

 

Tornant a les fotografies, m’he centrat en els moviments, les mans i les linees. Combinant diferents objectius (des de ull de peix fins a teleobjectius) podem conseguir tomes diferents. I com certes accions es repeteixen, es relativament fàcil aconseguir l’efecte cercat.

Com l’any passat, una jornada singular. Moment important, el berenar ens junta al voltant d’una taula gran i generosa. Parlam, reim, contam qualque desbarat, però d’això no tenc fotografies (per mostrar).

Fins aviat.

RECENT POSTS